lördag 1 oktober 2011

Nostalgisk bildbomb

När jag var 14-16 år var jag inte så klok. Det var en tid för mycket tårar och skratt, to die for-kropp och taskig attityd. Tråkiga skämt, tv-spel och med en tendens att slicka på allt och alla.
Brydde mig inte om vad folk tyckte utan fann att det var en kanon idé att åka till bankomaten iklädd pyjamasbyxor och Spiderman mask. Inget konstigt alls.
Fler olika frisyrer än jag orkar räkna, aldrig nöjd men i efterhand inser jag att ingen av dem var så dum ändå. Ge mig tillbaka rockstjärnehåret på bild ett, tack. Frisyren jag bara ville trycka ner en mössa över, det fanns inga ord för hur gräsligt det var!
Kajalpenna och storebrors jeans var mitt ledord.
Tvekade aldrig på att ha min Nightmare t-shirt bara för att den var kort i magen.


 
Så vad skulle jag säga om jag mötte mitt fjortonåriga jag?
Antagligen något om att jag inte skulle lägga av med smink helt under åttan hur bekvämt det än var, ta vara på tiden då du fortfarande är smalare än din bror och kan ha hans byxor.
Var stark, var stolt och sluta vara så förbannat arg.
Passa på och ha kul med fula ord medan du har en vän med samma humor, på gymnasiet får du lägga ner den verksamheten. Du kommer aldrig tillbaka till tiden då du varjedag får höra att du ska suga getkuk, du kommer sakna det.
Ta vara på tiden med dina vänner, du suger på att hålla kontakten med folk så du kommer förlora nästan all kontakt med dem. Du kommer få nya vänner, så olika dina gamla du någonsin kan komma.
Ta vara på dem också, ni kommer hitta på mycket galenskap i framtiden.
Låt ingen kille styra över hur du ska leva ditt liv, sätt hårt mot hårt. Det blir jobbigt till att börja med men jag lovar att det kommer utvecklas till något fint.
Pierca dig absolut inte i läppen. Inte heller i tungan eller ögonbrynet. Mamma säger det på fel sätt.
Det handlar inte om att du förstör dina tänder, sen när har de någonsin tillfört något bra i vilket fall? (Håll ut, du kommer inte ha lika mycket hål när du blir äldre)
Sanningen är att det är skitfult med piercing.
Förstör inte ditt ansikte, du är fin nog utan att behöva gömma dig bakom en massa metall.
Vad har jag missat?
Du kommer vara glad över att du innerst inne är utseendefixerad och allt kommer ordna sig.
Ja just det en sak till... Du kommer jobba på ICA, haha in your face!


 
1 kommentar: