Kreativiteten i det Hallberg/Anderssonska köket den senaste tiden har varit through the roof?
Allt är naturens fel. Det växer så orimligt mycket i år? Eller är det här normalt bara att vi vant oss vid torka? Har aldrig sett så mycket fläder och blåeld i hela mitt liv som det är just nu.
Sjukt kul ju!
Man kan göra en himla massa grejer med fläder har jag upptäckt. Och ogräs. För någon månad sedan gjorde jag maskrossaft. 100% inte värt jobbet men absolut gott. Väldigt nötig, smörig smak? Lite för udda för att jag ska vilja dricka varje dag.
Men nu är det alltså fläder som står på menyn. Pratade med en kompis som tyckte att hon var crazy som hade gjort saft på femtio blommor. Jag skrattade bara och bytte samtalsämne. Jag har gjort saft på två hundra blommor och har fortfarande så mycket fläder kvar att jag överväger en 100-blommorssats till. Det är ju gott.
Behöver en frys först bara för jag har redan mer saft än jag kan förvara.
Förutom flädersaft har jag även upptäckt att vinbärsblad är en grej? Kul! Tänkte jag och strippade vår tjugocentimeters höga svartvinbärsbuske på alla sina blad. Stackarn. Men lika bra att den lär sig från början. Det blev fläder- och svartvinbärsbladssill samt svartvinbärsbladslindad haloumi till mig som inte älskar sill. Recommend, recommend.
På fredag jobbar jag min sista dag innan semestern så då ska jag göra flädermarmelad som vi kan ha till valnötsscones på lördag morgon.
Älskar när jag är sånhär, hoppas det håller i sig för alltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar