Hej från bagerskan!
Det är ju som bekant jul "snart" vilket också är känt som
"tiden då Sanna bakar tillräckligt för ett helt år".
Jag hatar ju att baka. Utom vid jul.
Då gör jag det dygnet runt till en grad där det liksom inte längre är rimligt.
I helgen fick jag för mig att jag skulle göra julgransbiskvier!
hUr SvÅrT kAn DeT vArA?!
Låt oss säga att ambitionerna var högre än kunskapsnivån.
Målbilden var dessa som Camilla Hamid lade upp på instagram. Jag kommer behöva avfölja hennes konto över jul pga jag kan inte hantera människor som bah "kolla vilken kul ju-grej jag bakade idag!"
Pga jag kommer ju försöka baka samma sak.
Och vi har inte tid att testäta fler konstiga recept pga vi kan inte tulla på rocky road-intaget.
Jag tänker att det här skulle kunna vara anledningen till att jag är utbränd på bakfronten i januari.
"Vita stjärnor blir jättebra!"
"Fast... Stjärnor i guld vore ju ännu bättre..." *sneglar mot det ätbara guldpulvret i skåpet*
Att mina biskvibottnar blev långt ifrån runda åtgärdades lätt med ett medicinmått som hade den perfekta storleken. Jag tror att jag druckit medicin ur ett sånt typ, en gång de senaste tio åren?
Kul att det kommer till användning ibland.
Lol.
Vispade även en OTROLIGT fotogenisk marängsmörkräm.
För receptet jag höftade efter hatade tydligen smörkräm.
(Låtsades att jag inte blev kränkt långt in i själen)
(Och vad fan vet jag om att baka beskvier, bäst att lyda)
Ot-er-oligt vacker blev den i alla fall.
Och den smakade verkligen inte skit.
... Vilket känns viktigt att nämna med tanke på hur mina granjävlar såg ut. Jag fattade ju teorin bakom hur jag skulle spritsa men spritsen lydde mig verkligen inte. Har tappat ALL spritsteknik sedan jag slutade på ICA.
(Eller så handlar det om att jag bara har små tyllar och de vi hade på ICA var fkn gigantiska)
Så vad har vi att säga om resultatet nu då? Alltså... Kvalitén på granarna skiljer sig OTROLIGT mycket. Men de som blev bäst kan man ju ändå ana vad de ska föreställa. Den som blev i särklass sämst ska få äran att bli min smakbit. Det är ju ett hedersjobb som inte alla klarar vill jag lova.
Vad sa smakjuryn då?
Mackan: goda och fina!
Sanna: undra om man kan ha glögg i nästa gång?
Såatte. Risken finns att det blir en nästa gång? Ändå bra betyg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar