tisdag 27 februari 2018

Första renoveringsdagen och sagan om ”vi kanske bara ska titta lite?”

Nu när jag ändå ligger halvdöd i sängen under dubbla täcken (och kissungarnas snuggle safe, bästa!) så kan jag ju passa på att berätta om dagen!
Mamms och jag åkte till huset tidigt för att komma igång med hallrenoveringen! Min förkylning och snöoväder till trots. Väl i Kastis har det varit fint väder hela dagen, bor nog helt enkelt i en annan klimatzon? Lajf ändå.
Hade bara tänkt åka hem och hämta barnen och sen fortsätta några timmar till när vi närmade oss Mörbylånga var det så satans dåligt väder så jag ville inte ge mig ut igen. Får lugna mig lite helt enkelt.

Så hur gick det med vår touch up-plan att bara rolla taket ett par gånger och måla över tapeten för att fräscha upp lite tillfälligt innan vi slet bort den lösa plastmattan på golvet och målade det?

Well...

Igår när Markus rev ner elen så var det på ett ställe, uppe i ett hörn, där man såg den gamla träväggen under masoniten.
Alltså vi snackar ett hål på 5 cm i diameter kanske?



Sååå när mamma och jag kom dit idag tänkte vi att ”tapeten är ju ganska dålig faktiskt” och ”gamla träväggar är ju najs” och ”vi kan ju riva bort och blotta en halv vägg? Najs kontrast ju”

Hade till mitt försvar garderat mig och frågat Markus kvällen innan om det var okej om vi eventuellt kanske slet ner lite vägg. Det var det. Kände mig själv och min mamma bra nog att veta att det där hålet var mer än tillräckligt för att kicka igång oss.







Så vi började riva masoniten. Sen rev vi lite till. Sen säger mamma plötsligt ”Sanna har du sett vilket fint trätak du har här?” Jag är ganska säker på att det var där någonstans vi flippade.






Det tog ett tag innan jag fick in tekniken...



Inte ens ett skämt när jag säger att bilden ovan var tre sekunder efter att någon yttrat orden ”jag undrar vad som är här under? Vi kanske bara ska lyfta lite och kolla”
Sen hade mamma en halv vägg i handen 😂

Därför jag älskar att greja med henne. Hon är orädd, har lösningar på allt och så otroligt kunnig! 



Älskar det här!

Men ett tag trodde jag dock att allt skitit sig och vi skulle behöva sälja huset billigt och vara skuldsatta för resten av våra liv. Jag hittade nämligen en hemlig lucka bakom masoniten. Jag har lyssnat på tilltäckligt många spökpoddar för att veta att dolda luckor ALDRIG är en bra grej.





Medan jag satt och såg mitt liv rasa samman framför mina ögon tog Elton tag i saken och utforskade utrymmet.



Det visade sig vara fräscht och inte alls läskigt. Enda invånarna var ett gäng döa getingar. Överkomligt känner jag ändå.

Hittade dock ett dolt budskap:



”Hej på dig din tokiga ölänning” från 1972. Tydligen är det något öländskt att riva ner väggarna i sitt hus? Kände mig ändå lite träffad. 



När jag kommit över skräckupplevelsen av mitt fynd fortsatte vi riva. Tror jag inspirerats lite för mycket av Spindelmannen men alla sätt är bra utom de dåliga när det kommer till att riva tak i en trappa.

Helt plötsligt kommer det ett ”får jag låna stämjärnet ett ögonblick?” ifrån mamma och innan jag fattade varför var hon igång:



Hon hade fått syn på en skarv på mattan i trappan när hon tog på sig glasögonen och VIPS hade vi en amazing trappa också 😍



Vill skicka ett stort fuck you right back till alla som hånskrattat åt mig när jag sagt att jag skulle slita upp och göra iorning hallgolvet innan vi flyttade in och inte sett det som någon big deal. 
”Vänta du bara” sa ni. Yep, vet fortfarande inte vad ni pratar för strunt.



Vardagsrummet fick extraknäcka som skräprum då vi inte alls hade tänkt oss att vi skulle lyckas samla på oss så mycket och därför inte tog med något släp... där ligger hallgolvet också som ni ser! Som vi inte tänkte ta bort förrän vi målat resten.
Sånt som händer ni vet.



Eftersom vi nu hade köpt helt fel färg till hallprojektet och Markus skulle greja med elen ikväll så vi inte kunde börja måla golvet så gick vi in och frihandade lite i det blivande sovrummet istället. Vi hann dra över det två gånger idag så en gång till imorgon så är det klart sen! 

Nu ska jag äta snabbnudlar i sängen i väntan på att Markus kommer hem och sen vill jag nog sova? Kan man gå och lägga sig klockan åtta typ? Hade varit lajf.
Imorgon får det bli en vända in till stan för att köpa ny (rätt) färg innan vi drar söder ut... tycker synd om Markus som måste jobba genom all denna roliga målning 💔


1 kommentar:

  1. Kommer bli så bra det här och vi är duktiga på att ta snabba beslut��

    SvaraRadera