söndag 19 augusti 2018

Ni som vet, ni vet - sovrumsrenovering

Januari-februari när alla andra är döende av d-vitaminbrist och augusti/september när första höstluften börjar komma är my time to shine. Det är perioderna på året då jag har som mest energi och i min hjärna avlöser idéerna varandra på löpande band. Blodet förvandlas till kolsyra som bubblar under huden och jag bara MÅSTE göra något.

I år är jag än så länge ganska lugn, fysiskt alltså. Hjärnan däremot går på högvarv och detta är ju lika bra att utnyttja innan jag går i ide igen och energin går på sparlåga.

Så nu ska det målas sovrum!

Ja, sovrum. Samma sovrum som jag spontant målade samtidigt som vi renoverade hallen precis innan vi flyttade in.
"Det går ju så fort" tyckte vi och vips var det vitt och fräscht.

Så här såg det ut innan jag gick loss med penseln första gången:


Ja, minus möblerna då, bilden är fräckt stulen ur mäklarsystemet på jobbet. Som ni ser på väggen till höger om sängen var det ganska sunkigt. Och det var två olika tapeter i rummet.
(Som i resten av huset utom Markus gröna rum typ)
Så lite vit färg fräschade upp och jag har trivts väldigt bra med detta:






Men, all good things come to an end och när det inte är svårare att måla än att jag kan stå på golvet och nå hela vägen och att det är färdigmålat alla omgångar på en dag-ish så var det bara att ge efter när jag såg den fina gröna färgen mamma målade om sin walk-in closet (mitt gamla sovrum) med och kände att yes, den hade varit fin i sovrummet.






Så nu är det så.

Markus planer för hösten är att installera en pax-fläkt i badrummet och att dra om elen i sitt lekrum så jag kan måla där inne. Efter det är övervåningen klar och vi kan jobba oss ner, vidare från hallen och ut i matrummet med sina trasiga tapeter.
Det ska bli lite spännande att se hur många gånger jag hinner måla om sovrummet innan resten av huset är genomgånget. Så går det när man måste "vänta på hantverkare" för att "det är ju bättre att göra ett helt rum färdigt med el och allt så slipper man göra om det en gång till..."
#palla

2 kommentarer:

  1. Jag är då ett fan av grönt och jag älskar den nya färgen (stora hjärtögon).
    Är själv inne i planeringsstadiet renovera-päronens-vardagsrum. Få se om jag vågar mig på det bara. Tänkte det kunde vara bra träning inför framtiden, hehe.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara gört! Det svåraste är att komma igång :D Den här färgen heter morning haze och är köpt på Rusta för 149 kr för 2,5 liter. Fett värt! Gick åt pyttlite mer än en burk färg till vårt lilla sovrum som behövde målas två gånger på den vita väggen under. Jag tycker rustas färg funkar bra och lägger man inte mer än så så kan man ju måla lite oftare om man vill testa något annorlunda ;)

      Vad roligt för dina föräldrar att få en make-over! Bah kör, det där fixar du! :D

      Radera